MATERIAALIT

Kestävyys, ympäristöystävällisyys ja laadukkuus – niistä on Scalarium-portaat tehty

Scalariumin huippuluokkaiset materiaalit ovat erittäin kestäviä. Laaja valikoima trendikkäitä kuoseja ja värejä tuo lähes rajattomat mahdollisuudet sisustamiseen ja luo ainutlaatuisen ilmeen kotiisi.

Scalariumin materiaalit ja valmistustekniikat ovat ympäristöä säästäviä. Patentoitu* kaksiosainen rakenne mahdollistaa pinta-askelman vaihtamisen helposti ja edullisesti, mikä lisää portaiden käyttöikää ja investoinnin kustannustehokkuutta.

Luotamme materiaaleissa laadukkaisiin ja kotimaisiin toimittajiin – tuotteidemme kotimaisuusaste on jopa 85%.

*Patenttihakemus FI20185892 sekä rekisteröidyt EU mallioikeudet 005134533-0001, 005134533-0002, 005134533-0003

HI-MACS®

HI-MACS® on LG:n kehittämä huippuluja materiaali, joka kestää kovassakin käytössä. HI-MACS®-akryylimineraali on helppohoitoinen ja sitä voi tarvittaessa paikata. Se on myös ympäristöystävällinen materiaali, koska se tehdään pääasiassa alumiinintuotannossa syntyvästä ylijäämäaineksesta.

Scalarium on ainoa teollinen valmistaja, joka käyttää HI-MACS®-materiaalia porrtaissaan. Materiaali mahdollistaa laajan valikoiman eri kuoseja ja värejä. Teemme myös markkinoiden ainoan kestävän toteutuksen mustille tai valkoisille portaille HI-MACS®-materiaalista.

Massiivipuu

Toteutamme porrasratkaisuja myös massiivipuusta. Kaksiosaisen rakenteen ansiosta massiivipuiset pinta-askelmat ovat irrotettavissa huoltoon ja pinta-askelman voi tarvittaessa vaihtaa kodin sisustuksen mukaan. 

Pohja-askelma: vaneri, korkeapainelaminaatti ja viilut

Scalarium-portaiden kaksiosaisessa rakenteessa pohja-askelman materiaalina käytetään kotimaista vaneriviilua. Perusominaisuuksiltaan vaneri on parempaa kuin massiiviliimalevy. Vaneriviilun valmistuksessa puuaines hyödynnetään kokonaisuudessaan, mikä tekee materiaalista ympäristöystävällisen.

Pohja-askelma pinnoitetaan korkeapainelaminaatilla, johon on saatavilla värejä ja kuoseja lukematon määrä. Laminaattia käytetään paljon muissa kestävyyttä vaativissa kohteissa, kuten keittiön tasoissa.

Pohja-askelma voidaan myös viiluttaa. Viiluina voidaan käyttää teknisiä viiluja tai koivu-, tammi-, saarni- ja pähkinäviiluja.  Viilujen pintakäsittelynä suosimme kasviöljypohjaisia öljyvahoja, joita voidaan myös sävyttää.

Scalarium-portaat viimeistelevät kodin – tutustu mallistoomme!